Vepřová játra s ovocem - špízy

25 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
50 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřová játra umyjeme, odblaníme a nakrájíme na kousky vhodné pro přípravu špízů, dáme do misky, opepříme a zatím necháme stranou. Česnek oloupeme, prolisujeme do malé misky, přidáme na kousky nakrájené měkké máslo, přisypeme sůl utřeme vše na hladkou hmotu. Těsně před podáváním špízů máslo s česnekem roztopíme v mikrovlnné troubě. Jablka spolu s hruškami umyjeme, nakrájíme na kousky podobně jako játra. Ovoce pokapeme šťávou z 1 citrónu.
  • 2
    Přiostřenou dřevěnou špejlí postupně napichujeme kousek hrušky, kousek jater, nakonec napíchneme kousek jablka. Takto pokračujeme v napichováni špejli až do spotřebování všech surovin.
  • 3
    Fritovací hrnec nastavíme na střední teplotu, do košíku naskládáme špízy a v rozpáleném oleji smažíme nejdéle 5 minut. (Smažit můžeme i v oleji na pánvi.)
  • 4
    Hotové špízy pokládáme na mělké oválné talíře, polijeme roztopeným máslem a spolu s vhodnou přílohou ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.