Vepřová játra zapečená s bramborami
75 min.

Ingredience
- 700gramůBrambory vařené ve slupce
- 400gramůJátra vepřová
- 60gramůAnglická slanina
- 200gramůCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůPetržel - nať
- 20gramůTymián čerstvý
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřová játra odblaníme, rozkrájíme na plátky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, slaninu na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, žampiony na čtvrtky, petrželku a lístky tymiánu posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmahneme z obou stran. Poté játra vyjmeme, do tuku vsypeme cibuli, žampiony, slaninu a smažíme asi 3 minuty. Zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, přisypeme petrželku, tymián, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. Játra vyskládáme do pekáčku, zalijeme směsí z pánve, povrch zakryjeme kolečky brambor, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut, až budou brambory nazlátlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.