Vepřová kolena na okurkách
140 min.
Ingredience
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyBobkový list
- 40mililitrůOlej stolní
- 8kusůPepř černý celý
- 200mililitrůVíno bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka polohrubá
- 200gramůOkurky
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOcet estragonový
- 2kilogramyVepřové koleno
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
63 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
408 mg
Cukr
493 mg
Postup přípravy
- 1Kolena dáme na 12 hodin do studené vody. Pak je vydrhneme a hodinu povaříme ve vodě s bobkovým listem, pepřem a česnekem doměkka. Vykostíme je a dáme do pekáče s olejem, podlité vínem je pečeme 45 minut dočervena na 220°C.
- 2Na másle zatím osmažíme mouku dorůžova, přidáme mléko, mícháme a nakonec odstavíme. Po vychladnutí vmícháme okurky na kostičky, smetanu, ocet, sůl a pepř.
- 3Kolena okamžitě podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.