Vepřová kolena na rožni
130 min.
Ingredience
- 2kusyVepřové koleno
- 2kusyCibule
- 500gramůZelí kysané
- 2kusyJablka
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4kusyJalovec
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 100gramůAnglická slanina
- 2kusyBobkový list
- 4kusyHřebíček
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1816 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
142 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá vepřová kolena dobře osolíme a necháme v chladničce 3 dny. Potom kolena zalijeme vodou a necháme další 2-3dny proležet.
- 2Kolena vaříme spolu s 1 oloupanou cibulí, bobkovým listem a hřebíčkem asi 1 hodinu.
- 3Kysané zelí uvaříme s jalovcem, scedíme a přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a nasekanou, na slanině osmaženou cibuli.
- 4Kolena upevníme na rožeň grilu a potřeme je pivem rozvařeným s cukrem a pepřem. Během grilování maso směsí několikrát potřeme.
- 5Kolena podáváme s připraveným zelím. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.