Vepřová kolena s jalovcem na pivu
115 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové koleno
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 3kusyCibule
- 800mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- Na směs
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1685 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
134 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
733 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na plátky, česnek rozmačkáme, jalovec rozdrtíme. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme směs, kterou jsme připravili. Kolena stočíme do rolády, převážeme potravinářským provázkem, zabalíme do alobalu a necháme v chladničce přes noc.
- 2Poté maso vybalíme a v pekáči na sádle osmažíme ze všech stran. Maso posypeme cibulí, zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu a půl. Maso často přeléváme šťávou a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
- 3Téměř měkké maso odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.
- 4Směs připravíme smícháním česneku, hořčice, pepře, soli a jalovce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.