Vepřová kolena smažená
80 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 4lžíceStrouhanka
- 100mililitrůOlej stolní
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 3kusyPepř černý celý
- 600gramůVepřové koleno
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
67 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
715 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kolena omyjeme a vložíme do osolené vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vše uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka.
- 2Měkká kolena vyndáme, necháme vychladnout, vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky.
- 3Plátky mírně osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- 4Smažíme po obou stranách dozlatova.
- 5Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.