Vepřová krkovička pečená na pivu
200 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1špetkaKmín celý
- 10stroužkůČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1lžičkaSůl
- 20gramůSádlo škvařené
- 12plátkůSlanina vepřová
- 600gramůVepřová krkovička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 250C.
- 2Krkovičku omyjeme, nakrájíme na 4 plátky, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme dva plátky masa, posypeme kmínem, na každý plátek dáme šest plátků slaniny, polovinu na kolečka nakrájené cibule a polovinu plátků česneku. Stejně naskládáme druhou vrstvu.
- 3Zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme cca 180min. Na posledních pár minut maso odkryjeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.