Vepřová krkovička protýkaná zeleninou

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
45 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
294 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety a mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky.
  • 2
    Omyté maso osušíme a nařízneme do něj 4 zářezy. Naplníme je částí připravené zeleniny, maso obalíme plátky slaniny a ovážeme nití. Opečeme na 2 lžících oleje po všech stranách a podlijeme 250 ml vody.
  • 3
    K pečeni přidáme oloupaný, nasekaný česnek a provensálské koření. Pod pokličkou dusíme 60-90 minut, maso občas obrátíme. Měkkou pečeni vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 4
    Vydušenou šťávu dolijeme vodou na 750 ml, přivedeme k varu, vsypeme jíšku a rozmícháme ji. Povaříme 1 minutu, osolíme a opepříme.
  • 5
    Zbylou zeleninu podusíme asi 5 minut na lžíci oleje, osolíme a opepříme.
  • 6
    Pečeni nakrájíme na plátky, upravíme na talíře spolu s omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.