Vepřová krkovička protýkaná zeleninou
115 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 100gramůAnglická slanina
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkyProvensálské koření
- 4lžíceJíška instantní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 3kusyMrkev kořen
- 500gramůVepřová krkovička
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
45 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
294 mg
Postup přípravy
- 1Cukety a mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky.
- 2Omyté maso osušíme a nařízneme do něj 4 zářezy. Naplníme je částí připravené zeleniny, maso obalíme plátky slaniny a ovážeme nití. Opečeme na 2 lžících oleje po všech stranách a podlijeme 250 ml vody.
- 3K pečeni přidáme oloupaný, nasekaný česnek a provensálské koření. Pod pokličkou dusíme 60-90 minut, maso občas obrátíme. Měkkou pečeni vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 4Vydušenou šťávu dolijeme vodou na 750 ml, přivedeme k varu, vsypeme jíšku a rozmícháme ji. Povaříme 1 minutu, osolíme a opepříme.
- 5Zbylou zeleninu podusíme asi 5 minut na lžíci oleje, osolíme a opepříme.
- 6Pečeni nakrájíme na plátky, upravíme na talíře spolu s omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.