Vepřová krkovička v kapustě
60 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová krkovička
- 2kusyCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1kusKapusta
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůSlanina vepřová
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
50 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
659 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme a v kastrolu na rozpáleném sádle rychle po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do sádla vložíme drobně pokrájenou cibuli. Necháme ji zrůžovět, přidáme polovinu mouky, podlijeme vodou, osolíme, krátce povaříme, vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
- 2Kapustu rozebereme, vypereme a necháme okapat. Seřízneme žebra, nakrájíme na proužky, vhodíme do vařící osolené vody, uvaříme a scedíme.
- 3V kastrole rozpustíme rozkrájenou slaninu, na které necháme zpěnit zbylou mouku, zalijeme vodou, povaříme, vmícháme uvařenou kapustu, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a znovu chvíli povaříme.
- 4Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a obložíme kapustou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.