Vepřová krkovička v kapustě

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
50 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
659 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme a v kastrolu na rozpáleném sádle rychle po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do sádla vložíme drobně pokrájenou cibuli. Necháme ji zrůžovět, přidáme polovinu mouky, podlijeme vodou, osolíme, krátce povaříme, vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
  • 2
    Kapustu rozebereme, vypereme a necháme okapat. Seřízneme žebra, nakrájíme na proužky, vhodíme do vařící osolené vody, uvaříme a scedíme.
  • 3
    V kastrole rozpustíme rozkrájenou slaninu, na které necháme zpěnit zbylou mouku, zalijeme vodou, povaříme, vmícháme uvařenou kapustu, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a znovu chvíli povaříme.
  • 4
    Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a obložíme kapustou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.