Vepřová kýta na česneku
110 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 400mililitrůVoda pitná
- 750gramůVepřová kýta
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůTuk
- 30gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
260 mg
Cukr
454 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme, protkneme oloupaným česnekem, osolíme a opepříme.
- 2Do pekáče dáme tuk, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme maso a pečeme v rozehřáté troubě. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou, doléváme teplou vodou a podle potřeby obracíme.
- 3Měkkou, dozlatova upečenou kýtu vyjmeme a šťávu přecedíme.
- 4Při podávání kýtu krájíme přes vlákno a vlastní šťávou-výpekem podléváme jednotlivé porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.