Vepřová kýta na česneku

110 min.
Česká republika
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
260 mg
Cukr
454 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme, protkneme oloupaným česnekem, osolíme a opepříme.
  • 2
    Do pekáče dáme tuk, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme maso a pečeme v rozehřáté troubě. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou, doléváme teplou vodou a podle potřeby obracíme.
  • 3
    Měkkou, dozlatova upečenou kýtu vyjmeme a šťávu přecedíme.
  • 4
    Při podávání kýtu krájíme přes vlákno a vlastní šťávou-výpekem podléváme jednotlivé porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.