Vepřová kýta na zelenině
80 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyPórek
- 4lžíceOlej stolní
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 1,2litryVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso opepříme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vařené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě.
- 2Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. V jiné nádobě podusíme na másle očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Česnek nadrobno nakrájíme.
- 3Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a zprudka je opražíme. Přidáme česnek, pórek a po chvíli mrkev. Směs zalijeme částí masového vývaru, přilijeme sójovou omáčku a zlehka promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.