Vepřová kýta plněná vejci

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
685 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vepřové kýty uděláme nožem otvor, který vytřeme česnekem, osolíme, opepříme a vložíme do něj uvařená vejce.
  • 2
    Otvor uzavřeme špejlí.
  • 3
    Celou kýtu obalíme slaninou a ovážeme nití, aby slanina držela.
  • 4
    Cibulku usmažíme dozlatova, vložíme kýtu, opečeme ze všech stran.
  • 5
    Podlijeme vývarem z masoxu a dusíme.
  • 6
    Když je maso měkké, vyndáme je a zahustíme jíškou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.