Vepřová kýta po řecku
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 10kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 50mililitrůVíno červené
- 4lžíceSýr Gouda 45%
- 600gramůVepřová kýta
- 200mililitrůVoda pitná
- 1plátekCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
498 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou kýtu osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kousek citronové kůry.
- 2Maso pečeme ve vyhřáté troubě za občasného přelévání šťávou. Podle potřeby podléváme horkou vodou.
- 3Měkké maso nakrájíme na porce, přelijeme šťávou, do které jsme přilili červené víno a posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.