Vepřová kýta podle rychtářky
65 min.

Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 120gramůSlanina vepřová
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- Na zálivku
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceOlej rostlinný
- 60mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
55 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
791 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek utřeme se solí. Připravíme zálivku smícháním vína, pepře, papriky, cukru, worcesteru, sojové omáčky a oleje.
- 2Kýtu nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme a z obou stran je natřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou nadrobno. Vyjmeme škvarky a odložíme je a na tuku osmažíme plátky po obou stranách. Poté zalijeme připravenou zálivkou, zasypeme cibulí nakrájenou nadrobno a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obrátíme a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, sundáme poklici a šťávu zredukujeme. Maso podáváme posypané slaninovými škvarky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.