Vepřová kýta podle rychtářky

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
55 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
791 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek utřeme se solí. Připravíme zálivku smícháním vína, pepře, papriky, cukru, worcesteru, sojové omáčky a oleje.
  • 2
    Kýtu nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme a z obou stran je natřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou nadrobno. Vyjmeme škvarky a odložíme je a na tuku osmažíme plátky po obou stranách. Poté zalijeme připravenou zálivkou, zasypeme cibulí nakrájenou nadrobno a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obrátíme a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, sundáme poklici a šťávu zredukujeme. Maso podáváme posypané slaninovými škvarky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.