Vepřová kýta s jablky a kari
55 min.
Ingredience
- 500gramůNudle široké
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyPórek
- 400gramůVepřová kýta
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKari koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
27 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
- 2Omytá jablka rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka.
- 3Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji a vyjmeme.
- 4Ve výpeku podusíme pórek okořeněný kari. Přidáme jablka, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec přilijeme smetanu, přidáme maso a krátce povaříme. Upravíme na talíře s nudlemi a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.