Vepřová kýta s jablky a kari

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
27 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Omytá jablka rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji a vyjmeme.
  • 4
    Ve výpeku podusíme pórek okořeněný kari. Přidáme jablka, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec přilijeme smetanu, přidáme maso a krátce povaříme. Upravíme na talíře s nudlemi a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.