Vepřová kýta s vermutem
55 min.

Ingredience
- 650gramůVepřová kýta
- 1lžícePetržel - nať
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaVegeta
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaCukr krupice
- 120mililitrůDolin - Vermouth
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
59 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Na oleji plátky smažíme z obou stran dozlatova. Řízky vyjmeme, do výpeku přimícháme rajčatový protlak, vegetu, půl minuty smažíme, poté vmícháme hořčici, zalijeme vodou a chvilku povaříme.
- 2Do omáčky vrátíme maso a dusíme na mírném plameni zhruba půl hodiny. Udušené maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Omáčku ochutíme bílým vermutem, cukrem a minutu vaříme.
- 3Maso podáváme přelité omáčkou a posypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.