Vepřová kýta s vermutem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
59 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Na oleji plátky smažíme z obou stran dozlatova. Řízky vyjmeme, do výpeku přimícháme rajčatový protlak, vegetu, půl minuty smažíme, poté vmícháme hořčici, zalijeme vodou a chvilku povaříme.
  • 2
    Do omáčky vrátíme maso a dusíme na mírném plameni zhruba půl hodiny. Udušené maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Omáčku ochutíme bílým vermutem, cukrem a minutu vaříme.
  • 3
    Maso podáváme přelité omáčkou a posypané petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.