Vepřová líčka na víně
85 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 4lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
- 750mililitrůVíno červené
- 5kusůTymián čerstvý
- 600gramůVepřová líčka
- 1kusRozmarýn
- 2decilitryVoda pitná
- 1kusCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5kusůMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1381 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
115 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěná líčka osolíme, opepříme a opečeme je v kastrolu na části olivového oleje ze všech stran. Maso vyjmeme, do kastrolu přidáme zbylý olivový olej, vložíme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené stroužky česneku a dvě oloupané mrkve nakrájené na půlkolečka a vše orestujeme do tmavší barvy. Přidáme rajčatovou passatu, krátce orestujeme, zalijeme červeným vínem, přilijeme asi 3 dl vody, okořeníme 4 snítkami tymiánu, snítkou rozmarýnu a přivedeme do varu.
- 2Do kastrolu vrátíme opečená líčka, snížíme teplotu a zvolna dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby doléváme horkou vodu. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou. Omáčku v kastrolu svaříme ( na množství asi 5 dl a přecedíme ji.
- 3V pánvi rozehřejeme olivový olej s kouskem másla. Přidáme zbylé tři oloupané mrkve nakrájené na půlkolečka a restujeme asi 5 minut. Zalijeme je scezenou omáčkou a pomalu dusíme mrkev do poloměkka. Potom přidáme maso, vše krátce povaříme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a ozdobíme zbylou snítkou tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.