Vepřová panenka dušená v jablečném octu
140 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůOcet jablečný
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 200gramůSlanina vepřová
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,1kilogramyVepřová panenka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Panenku na několika místech podélně nařízneme a prošpikujeme slaninou. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme 2-3min po každé straně.
- 2Maso přemístíme do kastrolu, přidáme cibuli nakrájenou na dílky, šalvějové lístky, zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přelijeme 3lžícemi oleje, jablečným octem a vývarem. Ochutíme solí, zakryjeme a necháme zvolna dusit cca 2hodiny.
- 3Hotovou panenku nakrájíme na plátky, podáváme se šťávou z dušní a cibulemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.