Vepřová panenka na jablkách a ostružinách

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné 1 cm, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova. Maso vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
  • 2
    Do pánve přilijeme vývar a víno, přidáme čerstvý tymián a med, promícháme a zvolna povaříme. Vrátíme zpět maso, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a nakrájená jablka a vaříme bez pokličky asi 5 minut. Nakonec vsypeme omyté ostružiny, vše ještě 5 minut povaříme.
  • 3
    Pokrm osolíme, opepříme a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody.
  • 4
    Podáváme s vařenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.