Vepřová panenka na jablkách a ostružinách
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová panenka
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůVíno růžové
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceSolamyl
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůOstružiny
- 2kusyJablka
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné 1 cm, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova. Maso vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- 2Do pánve přilijeme vývar a víno, přidáme čerstvý tymián a med, promícháme a zvolna povaříme. Vrátíme zpět maso, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a nakrájená jablka a vaříme bez pokličky asi 5 minut. Nakonec vsypeme omyté ostružiny, vše ještě 5 minut povaříme.
- 3Pokrm osolíme, opepříme a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody.
- 4Podáváme s vařenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.