Vepřová panenka na majoránce

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 3cm. Plátky přitiskneme dlaní k pracovní ploše, osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí.
  • 2
    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omyté jablko rozkrájíme na osminky a odstraníme jádřinec. Cibuli a jablko podusíme na přepuštěném másle (3 lžíce) doměkka, vyjmeme z pánve a udržujeme horké.
  • 3
    Na stejné pánvi opečeme plátky masa po obou stranách, přidáme máslo a pod pokličkou zvolna dusíme 3 minuty. Nakonec maso posypeme majoránkou. Přidáme cibuli s jablky a směs znovu dusíme pod pokličkou asi 2 minuty.
  • 4
    Pokrm upravíme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 15. 10. 2014
Podávala jsem s bramborami pečenými v troubě a bylo to vynikající.