Vepřová panenka na ovoci
110 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová panenka
- 1kusCitrony
- 50mililitrůOlej olivový
- 80gramůŠalotka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 60gramůKiwi
- 60gramůMango
- 60gramůKarambola
- 10gramůKerblík
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
35 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Olej smícháme s citronovou šťávou a marinádou polijeme maso. Necháme 1 hodinu odležet. Nakrájenou šalotku osmahneme na rozpáleném másle, chvíli podusíme a poté podlijeme vínem. Zahustíme smetanou a posypeme sekaným kerblíkem. Osolíme a opepříme dle chuti.
- 2Maso opečeme na rozpáleném grilu. Propékáme cca 20 minut.
- 3Kiwi oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, stejně postupujeme s karambolou a mangem.
- 4Maso servírujeme podlité omáčkou s oblohou z ovoce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.