Vepřová panenka pečená na tymiánu se smetanovou omáčkou a houbami
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 100gramůShiitake houby
- 50gramůHlíva ústřičná
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1decilitrOlej olivový
- Omáčka
- 1decilitrVývar drůbeží
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
51 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
833 mg
Cukr
260 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku očistíme, odstraníme blanky a maso rozdělíme na porce. Z obou stran osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a panenku na něm po obou stranách orestujeme. Přemístíme do zapékací mísy, přidáme tymián a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme cca 12-14 minut. Mezitím do pánve kápneme olej a osmahneme na něm pokrájené houby. Ochutíme solí a pepřem a přemístíme na vyhřátý talíř. Připravíme omáčku. Do stejné pánve vlijeme vývar, povaříme, přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Vmícháme prolisovaný česnek, zlehka osolíme a opepříme. Každou porci masa překrojíme, rozdělíme na talíře, doplníme houbami a smetanovou omáčkou. Můžeme dozdobit petrželkou a loupanými rajčaty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.