Vepřová panenka s broskvemi
40 min.
Ingredience
- 3lžíceBalsamico ocet
- 600gramůVepřová panenka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůCibule červená
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 125mililitrůVíno červené
- 400gramůKompot broskvový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji do zlatova. Vložíme do zapékací mísy, pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 2V pánvi na másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a lístky tymiánu. Posypeme cukrem a za častého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme octem, přilijeme víno, vývar, dusíme na mírném ohni asi 5 minut.
- 3Poté přidáme broskve nakrájené na dílky, podusíme 3 minuty a dochutíme. Maso osolíme, opepříme a krájíme na porce.
- 4Hotový pokrm ozdobíme tymiánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.