Vepřová panenka s bylinkami a hořčicí
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůŠalotka
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceHořčice plnotučná
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůZakysaná smetana
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
470 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupané šalotky a krátce je opečeme. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
- 2Polovinu nasekané bazalky a petrželky smícháme s hořčicí a směsí potřeme maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
- 3Zbylé nasekané bylinky smícháme se zakysanou smetanou. Maso vyjmeme, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 5 minut. Do vydušené šťávy vmícháme bylinkovou smetanu, citronovou šťávu, osolíme a opepříme.
- 4Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.