Vepřová panenka s bylinkami a hořčicí

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
470 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupané šalotky a krátce je opečeme. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
  • 2
    Polovinu nasekané bazalky a petrželky smícháme s hořčicí a směsí potřeme maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
  • 3
    Zbylé nasekané bylinky smícháme se zakysanou smetanou. Maso vyjmeme, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 5 minut. Do vydušené šťávy vmícháme bylinkovou smetanu, citronovou šťávu, osolíme a opepříme.
  • 4
    Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.