Vepřová panenka s gremolatou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
12 g
Cukr
346 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi na polovině rozehřátého oleje smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. Po usmažení přeložíme do zapékací mísy.
  • 2
    Do pánve vlijeme zbylý olej, rozpálíme a opečeme na něm omytou panenku po všech stranách. Vyjmeme a položíme na cibuli.
  • 3
    Mořskou sůl rozdrtíme se semínky fenyklu, vmícháme pepř a směsí posypeme maso.
  • 4
    Panenku zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 5
    Potom přisypeme propláchnuté fazole a pečeme ještě 5 minut.
  • 6
    Smícháme oloupaný, nadrcený česnek s nasekanou petrželkou a nastrouhanou citronovou kůrou.
  • 7
    Paneneku podáváme nakrájenou na plátky na fazolích a cibuli. Pokrm posypeme připravenou gremolatou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.