Vepřová panenka s omáčkou z arašídového másla
21 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 180gramůArašídy
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej rostlinný
- Na omáčku
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyHořčice
- 4lžíceMáslo arašídové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
75 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Vyloupané arašídy rozmixujeme.
- 2Plátky masa namočíme v rozšlehaném vejci, osolíme, opepříme, obalíme v umixovaných arašídech a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Před koncem smažení v rendlíku rozšleháme ve smetaně hořčici a arašídové máslo. Omáčku nevaříme. Usmažené plátky podáváme s arašídovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.