Vepřová panenka s tymiánem
55 min.
Ingredience
- 650gramůVepřová panenka
- 2kusyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůKlobása Chorizo
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 170mililitrůVoda pitná
- 50gramůSádlo syrové
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
37 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
101 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přidáme nahrubo nakrájený česnek, snítky tymiánu a bobkový list. Osolíme, opepříme a vaříme ve 170 ml vody na mírném ohni asi 15 minut.
- 2Paprikovou klobásu nakrájíme na plátky, promícháme s mletou sladkou paprikou a přidáme k masu. Jako poslední přimícháme vepřové sádlo.
- 3Dusíme v odkryté nádobě, dokud se voda neodpaří.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.