Vepřová panenka se salátem
35 min.
Ingredience
- 2lžíceSezam - semena
- 2kusyPórek
- 2kusyFeferony
- 600gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusSalát kadeřavý
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceOmáčka sójová
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,25kusZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek a feferonky omyjeme a očistíme, pórek pokrájíme na kolečka, feferonky na nudličky. Zázvor oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Omyté maso opepříme, opečeme na lžíci oleje, přidáme pórek, feferonky a zázvor, vše krátce osmahneme. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- 3Smícháme ocet, sůl, pepř a 3 lžíce oleje. Zálivkou pokapeme omytý salát. Opečené panenky osolíme, nakrájíme na plátky, vydušenou šťávu ochutíme sójovou omáčkou a pokapeme jí maso. Posypeme sezamovými semínky a koriandrem.
- 4Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.