Vepřová panenka ve vinné omáčce
70 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 50gramůSýr krémový
- 1lžíceStrouhanka
- 125gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 125mililitrůVíno bílé
- 2lžíceJíška instantní
- 1špetkaCukr krupice
- 2kusyCuketa
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
53 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
470 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a podélně v něm vyřízneme kapsu. Do masa vetřeme sůl a pepř. Kapsy naplníme nasekanými bylinkami, smíchanými se sýrem a strouhankou. Panenku obalíme slaninou, ovážeme nití, opečeme ze všech stran na oleji. Potom maso pečeme ještě 20 minut v troubě, vyjmeme a nakrájíme na plátky.
- 2Výpek zředíme vínem, chvíli povaříme a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a osladíme.
- 3Omyté cukety nastrouháme, smícháme s vejcem a moukou a na oleji z nich usmažíme placičky.
- 4Nas talíře upravíme panenku s vinnou omáčkou a placičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.