Vepřová panenka ve vinné omáčce

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
53 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
470 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a podélně v něm vyřízneme kapsu. Do masa vetřeme sůl a pepř. Kapsy naplníme nasekanými bylinkami, smíchanými se sýrem a strouhankou. Panenku obalíme slaninou, ovážeme nití, opečeme ze všech stran na oleji. Potom maso pečeme ještě 20 minut v troubě, vyjmeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Výpek zředíme vínem, chvíli povaříme a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a osladíme.
  • 3
    Omyté cukety nastrouháme, smícháme s vejcem a moukou a na oleji z nich usmažíme placičky.
  • 4
    Nas talíře upravíme panenku s vinnou omáčkou a placičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.