Vepřová pečeně kořeněná
180 min.
Ingredience
- 4kilogramyVepřová pečeně
- 60gramůFenykl obecný
- 20gramůChilli paprička
- 60gramůSůl mořská
- 5kusůBobkový list
- 20gramůCitronová kůra
- 20gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůCeler bulvový
- 150gramůMrkev kořen
- 100gramůCibule
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 300mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 80gramůOlej olivový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
53 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
659 mg
Postup přípravy
- 1Do hmoždíře nasypeme fenykl, sušenou chilli papričku, bobkový list, mořskou sůl a rozdrtíme na prášek. Přimícháme strouhanou citronovou kůru. Velký kus vykostěného masa rozložíme na pracovní desku kůží dolů, potřeme připraveným kořením, zavineme, kůži nařízneme do čtverečků, převážeme provázkem, potřeme olejem a posypeme solí s pepřem.
- 2Do většího pekáče rozložíme kosti, na ně položíme maso, pekáč vložíme do silně vyhřáté trouby, teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme dvě a půl hodiny. Cibuli nakrájíme na drobno, celer s mrkví na nudličky nebo nastrouháme nahrubo. Zeleninu do pekáče přidáme asi po hodině pečení, přidáme ještě česnek, rozmarýn a přilijeme víno. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme ještě 20 minut odležet, odstraníme provázek, maso naporcujeme, z pekáče sebereme tuk, přilijeme trochu vývaru a uděláme šťávu. Maso podáváme na servírovací míse a šťávu nalijeme do omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.