Vepřová pečeně na pomerančích se šalvějí
35 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 285mililitrůVývar slepičí
- 1kusPomeranče
- 2lžíceDolin - Vermouth
- 2lžíceŽelé rybízové
- 2lžičkyŠalvěj čerstvá
- 12plátkůVepřová pečeně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
64 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej a vložíme kotlety, které okořeníme. Polovinu z nich orestujeme do té doby, dokud nejsou hotové. Potom je vyjmeme z pánve a stejným způsobem upravíme další část kotlet, ty dříve připravené udržujeme v teple. Do pánve vlijeme např. vermut, nebo sherry. Přidáme pomerančovou kůru a přilijeme šťávu z pomeranče. (Vhodnou ingrediencí je také želé). Vše na plotýnce povaříme do doby, dokud se polovina sosu nevyvaří a sos částečně nezhnědne. Do omáčky vhodíme trochu šalvěje a tím ji okořeníme.
- 2Nakonec vložeme kotlety a necháme vše prohřát. Takto upravené kotlety servírujeme se zhotoveným sosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.