Vepřová pečeně na pomerančích se šalvějí

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
64 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme olej a vložíme kotlety, které okořeníme. Polovinu z nich orestujeme do té doby, dokud nejsou hotové. Potom je vyjmeme z pánve a stejným způsobem upravíme další část kotlet, ty dříve připravené udržujeme v teple. Do pánve vlijeme např. vermut, nebo sherry. Přidáme pomerančovou kůru a přilijeme šťávu z pomeranče. (Vhodnou ingrediencí je také želé). Vše na plotýnce povaříme do doby, dokud se polovina sosu nevyvaří a sos částečně nezhnědne. Do omáčky vhodíme trochu šalvěje a tím ji okořeníme.
  • 2
    Nakonec vložeme kotlety a necháme vše prohřát. Takto upravené kotlety servírujeme se zhotoveným sosem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.