Vepřová pečeně podávaná po andalusku

80 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
57 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou a osušenou vepřovou krkovici osolíme a opepříme. Nadrobno nasekáme tymián a rozmarýn. Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru. Přidáme 2 lžíce sherry a 2 lžíce olivového oleje. Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a necháme přes noc marinovat.
  • 2
    Na pekáči maso ze všech stran opečeme na zbylém olivovém oleji. Přidáme šťávu z pomeranče a zbytek sherry.
  • 3
    Předehřejeme troubu a 1 hodinu v ní maso pečeme. Během pečení maso přeléváme masovým vývarem.
  • 4
    Připravíme pánev, ve které zahřejeme máslo a přidáme cukr a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. Vaříme, dokud nevznikne hustý sirup. Pak jeden chemicky neošetřený pomeranč nakrájíme na plátky, které prohřejeme v sirupu.
  • 5
    Maso servírujeme na talíř obložené plátky pomeranče a přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.