Vepřová pečeně podávaná po andalusku
80 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová krkovička
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 6lžicSherry brandy
- 5lžicOlej olivový
- 250mililitrůMasový vývar
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 3kusyPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
57 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omytou a osušenou vepřovou krkovici osolíme a opepříme. Nadrobno nasekáme tymián a rozmarýn. Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru. Přidáme 2 lžíce sherry a 2 lžíce olivového oleje. Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a necháme přes noc marinovat.
- 2Na pekáči maso ze všech stran opečeme na zbylém olivovém oleji. Přidáme šťávu z pomeranče a zbytek sherry.
- 3Předehřejeme troubu a 1 hodinu v ní maso pečeme. Během pečení maso přeléváme masovým vývarem.
- 4Připravíme pánev, ve které zahřejeme máslo a přidáme cukr a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. Vaříme, dokud nevznikne hustý sirup. Pak jeden chemicky neošetřený pomeranč nakrájíme na plátky, které prohřejeme v sirupu.
- 5Maso servírujeme na talíř obložené plátky pomeranče a přelijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.