Vepřová pečeně s bylinkami

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
980 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
87 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
799 mg
Cukr
30 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na tenké plátky a částí obložíme dno i stěny zapékací mísy. Mísu použijeme tak velkou, aby se do ní těsně vešlo maso. Na dno položíme ještě několik bobkových listů.
  • 2
    Oloupaný česnek nasekáme, přidáme sůl, olej, mateřídoušku, rozmarýn a estragon a vše dobře promícháme. Směsí potřeme omytou vepřovou pečeni.
  • 3
    Maso vložíme do zapékací mísy, zalijeme pálenkou a pokryjeme plátky slaniny. Pokud bude někde ještě volné místo, zalijeme je sádlem - pečínka se musí péct bez přístupu vzduchu.
  • 4
    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.
  • 5
    Vepřovou pečeni podáváme studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.