Vepřová pečeně s bylinkami
140 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová pečeně
- 200gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 1kusMateřídouška
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusEstragon
- 50mililitrůSlivovice
- 3stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej stolní
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
980 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
87 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
799 mg
Cukr
30 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na tenké plátky a částí obložíme dno i stěny zapékací mísy. Mísu použijeme tak velkou, aby se do ní těsně vešlo maso. Na dno položíme ještě několik bobkových listů.
- 2Oloupaný česnek nasekáme, přidáme sůl, olej, mateřídoušku, rozmarýn a estragon a vše dobře promícháme. Směsí potřeme omytou vepřovou pečeni.
- 3Maso vložíme do zapékací mísy, zalijeme pálenkou a pokryjeme plátky slaniny. Pokud bude někde ještě volné místo, zalijeme je sádlem - pečínka se musí péct bez přístupu vzduchu.
- 4Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.
- 5Vepřovou pečeni podáváme studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.