Vepřová pečeně s citronem
155 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové maso libové
- 200gramůSlanina vepřová
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 4decilitryVoda pitná
- 1kusBránice
- 2kusyCitrony
- 2kusyČesnek
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
49 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
64 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme, osušíme a osolíme.
- 22 citrony oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky.
- 3Připravíme omytou vepřovou bránici, maso do ní vložíme, kolem dokola obložíme plátky citronu a slaniny.
- 4Obložené maso dobře zabalíme do bránice a dáme na pekáč.
- 5Pečeme při 200°C v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso podléváme vodou.
- 6Upečené vychladlé maso nakrájíme na plátky.
- 7Do hrnce nalijeme olej, přidáme drobně pokrájený česnek a petrželku, promícháme a přidáme nakrájené maso. Zalijeme výpekem z masa a 15 minut povaříme.
- 8Při servírování pokapeme maso šťávou z citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.