Vepřová pečeně s citronem

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
49 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
64 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso omyjeme, osušíme a osolíme.
  • 2
    2 citrony oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky.
  • 3
    Připravíme omytou vepřovou bránici, maso do ní vložíme, kolem dokola obložíme plátky citronu a slaniny.
  • 4
    Obložené maso dobře zabalíme do bránice a dáme na pekáč.
  • 5
    Pečeme při 200°C v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso podléváme vodou.
  • 6
    Upečené vychladlé maso nakrájíme na plátky.
  • 7
    Do hrnce nalijeme olej, přidáme drobně pokrájený česnek a petrželku, promícháme a přidáme nakrájené maso. Zalijeme výpekem z masa a 15 minut povaříme.
  • 8
    Při servírování pokapeme maso šťávou z citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.