Vepřová pečeně s hořčicí

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
73 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
643 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli nastrouháme a spolu s paprikou a nasekanou petrželí smícháme v pastu. Slaninu nakrájíme na klínky.
  • 2
    Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem prořezáme otvory, do kterých dáme kousek pasty a klínek slaniny. Naplněné maso osolíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém tuku. Poté maso podlijeme a pečeme do měkka. Smetanu, mouku a hořčici rozkvedláme v hrnku, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme.
  • 3
    Maso rozkrájíme, hotovou omáčkou trošku polijeme a zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.
  • 4
    Jako přílohy podáváme knedlík ze žemlí nebo ze strouhané housky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 3. 2016
Vepřová pečeně s hořčicí
Maso jsem pekla hodinu. Podlévala jsem po 10 minutách výpekem. Přidala jsem k výpeku do pekáče půl hrnku vody se zeleninovým bujónem. Bylo to vynikající. Hořčičná omáčka též 🙂. Určitě ještě udělám.