Vepřová pečeně s hořčicí
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,25litrZakysaná smetana
- 750gramůVepřová pečeně
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceHořčice
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
73 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
643 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli nastrouháme a spolu s paprikou a nasekanou petrželí smícháme v pastu. Slaninu nakrájíme na klínky.
- 2Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem prořezáme otvory, do kterých dáme kousek pasty a klínek slaniny. Naplněné maso osolíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém tuku. Poté maso podlijeme a pečeme do měkka. Smetanu, mouku a hořčici rozkvedláme v hrnku, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme.
- 3Maso rozkrájíme, hotovou omáčkou trošku polijeme a zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.
- 4Jako přílohy podáváme knedlík ze žemlí nebo ze strouhané housky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 3. 2016
Vepřová pečeně s hořčicí
Maso jsem pekla hodinu. Podlévala jsem po 10 minutách výpekem. Přidala jsem k výpeku do pekáče půl hrnku vody se zeleninovým bujónem. Bylo to vynikající. Hořčičná omáčka též 🙂. Určitě ještě udělám.