Vepřová pečeně s jablky a perníkem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
62 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou krkovici osolíme, opepříme, potřeme polovinou oleje, vložíme do pekáčku, podlijeme sklenicí vody a pečeme v troubě 45 minut. Mezitím pokrájíme cibuli nadrobno, perník nastrouháme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na plátky. Na zbytku oleje osmahneme v pánvi cibuli do zlatova, přidáme jablka, orestujeme, přisypeme perník, přidáme hořčici, smetanu, sůl, pepř podle chuti, promícháme, zjemníme kouskem másla a dusíme 15 minut.
  • 2
    Jablkovou směsí obložíme maso v pekáčku a dopečeme. Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme jablkovou směsí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.