Vepřová pečeně s jarním špenátem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
56 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
313 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové listy omyjeme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Vykostěnou vepřovou pečeni potřeme olejem a opečeme po všech stranách na pánvi. Potom maso potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem.
  • 3
    Listové těsto rozválíme na čtverec, do středu dáme polovinu špenátu a na něj položíme maso. Zakryjeme zbylým špenátem a zabalíme do těsta. Vložíme do pekáče a povrch na několika místech propíchneme vidličkou.
  • 4
    Pečeme zvolna v dobře vyhřáté troubě asi 40 minut.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.