Vepřová pečeně s jarním špenátem
70 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová pečeně
- 1lžičkaSůl
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůListové těsto
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
56 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
313 mg
Postup přípravy
- 1Špenátové listy omyjeme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
- 2Vykostěnou vepřovou pečeni potřeme olejem a opečeme po všech stranách na pánvi. Potom maso potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem.
- 3Listové těsto rozválíme na čtverec, do středu dáme polovinu špenátu a na něj položíme maso. Zakryjeme zbylým špenátem a zabalíme do těsta. Vložíme do pekáče a povrch na několika místech propíchneme vidličkou.
- 4Pečeme zvolna v dobře vyhřáté troubě asi 40 minut.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.