Vepřová pečeně s vinnými hrozny
60 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1kilogramVepřová pečeně
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžíceTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 400gramůHroznové víno
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
65 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozehřejeme na 180C.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. V pekáčku rozpálíme olej a maso z obou stran opečeme. Vyjmeme a ve výpeku necháme zpěnit cibuli. Přidáme koření, vložíme zpět maso, ochutíme solí, pepřem a podlijeme vínem. Pečeme v troubě pod pokličkou asi 40min doměkka.
- 3Ke konci nasypeme kuličky hroznového vína a při mírné teplotě ještě 5min dopečeme.
- 4Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.