Vepřová pečeně se zelenou omáčkou
115 min.
Ingredience
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyCitrony
- 1000gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceTymián čerstvý
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 150gramůMajonéza
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
61 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
145 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso naložíme na 3 hodiny do marinády ze soli, pepře, citronové šťávy, nasekaného tymiánu a rozmarýnu.
- 2Maso osušíme a opečeme v pekáči na oleji. Zalijeme 250 ml vody a marinádou, vložíme do trouby a pečeme přikryté asi 50 minut při 200°C. Později odstraníme pokličku a maso dopečeme doměkka.
- 3Omytý špenát rozmixujeme s bylinkami, majonézou, solí a pepřem.
- 4Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Ozdobíme dílky omytého citronu.
- 5Zelenou omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.