Vepřová pečeně se zelenou omáčkou

115 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
61 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
145 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso naložíme na 3 hodiny do marinády ze soli, pepře, citronové šťávy, nasekaného tymiánu a rozmarýnu.
  • 2
    Maso osušíme a opečeme v pekáči na oleji. Zalijeme 250 ml vody a marinádou, vložíme do trouby a pečeme přikryté asi 50 minut při 200°C. Později odstraníme pokličku a maso dopečeme doměkka.
  • 3
    Omytý špenát rozmixujeme s bylinkami, majonézou, solí a pepřem.
  • 4
    Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Ozdobíme dílky omytého citronu.
  • 5
    Zelenou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.