Vepřová pečeně se zelím a rajčaty
55 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusCibule
- 1kusFeferony
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 3kusyRajčata
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 6lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
38 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
14 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, feferonku jemně nasekáme. Hlávkové zelí opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Masox rozmícháme s vodou a v hrnku necháme přejít varem. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme a osolíme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, posypanou mletou paprikou. Přidáme nakrájenou feferonku a plátky masa a opečeme je zprudka po obou stranách. Pak zmírníme oheň, přilijeme vývar z Masoxu a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 3V jiné velké pánvi na oleji podusíme nakrájené osolené zelí s kmínem. Po 5 minutách k němu přidáme nakrájená rajčata, podlijeme trochou masoxového vývaru a dusíme pod pokličkou. Téměř měkké zelí s rajčaty pak přidáme do pánve s masem, vše dochutíme pepřem, solí a octem a ještě chvíli podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.