Vepřová pečínka s okurkovou omáčkou

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme, ochutíme ji solí, kmínem a barevným pepřem. Vložíme ji do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Pekáček zakryjeme.
  • 2
    Očistíme větší cibuli, 3 stroužky česneku a oboje pokrájíme na plátky. Přibližně po 20 minutách pečení k masu přidáme pokrájenou cibuli s česnekem, nové koření a bobkový list. Maso pečeme do měkka přibližně 90 minut, během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Pokud je třeba, přilijeme k výpeku vodu.
  • 3
    Když je maso upečené, vyjmeme je z výpeku, odložíme do předehřáté mísy a uchováme teplé (např. v teplé troubě, kterou jsme vypli). Z výpeku vyjmeme koření, pak ho přes síto scedíme do rendlíku a cibuli s česnekem propasírujeme. Nakládané sterilované sladkokyselé (Znojemské) okurky pokrájíme na malé kostičky, dáme je do výpeku. Jakmile se omáčka začne pomalu vařit, dochutíme ji hořčici a případně solí. V trošce vody rozmícháme lžičku Maizeny na zahuštění. Když se omáčka pomalu vaří asi 5-7 minut, přimícháme Maizenu, dochutíme ji pepřem a vaříme ještě 1-2 minuty. Pečené maso pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, přelijeme je okurkovou omáčkou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.