Vepřová plec dušená v kapustě
80 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová plec
- 30gramůSůl
- 120gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 1200gramůKapusta hlávková
- 200gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
863 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku dorůžova.
- 3Do základu přidáme maso, osmahneme je, osolíme, opepříme a mírně podlijeme teplou vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení maso mícháme a doléváme horkou vodou.
- 4Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a ovadlých listů, opláchneme ji, nakrájíme na větší kostky a ve vařící vodě spaříme.
- 5Poloměkké maso vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.
- 6Nakonec přidáme spařenou kapustu, česnek utřený se solí a za občasného promíchání vše zvolna dodusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 9. 10. 2015
Vepřová plec dušená v kapustě
Klasický recept na dušenou plec v kapustě, který můžu doporučit. Já jen postupuji malinko jinak co se týká zahuštění. Maso dusím do měkka, vyjmu ho, přidám kapustu kterou chvíli dusím a pak vše zahustím jíškou a nechám provařit. Nakonec přidám zpět maso. Ale je na každém, který postup si vybere. Jídlo chutnalo🙂