Vepřová plec dušená v kapustě

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
863 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku dorůžova.
  • 3
    Do základu přidáme maso, osmahneme je, osolíme, opepříme a mírně podlijeme teplou vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení maso mícháme a doléváme horkou vodou.
  • 4
    Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a ovadlých listů, opláchneme ji, nakrájíme na větší kostky a ve vařící vodě spaříme.
  • 5
    Poloměkké maso vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.
  • 6
    Nakonec přidáme spařenou kapustu, česnek utřený se solí a za občasného promíchání vše zvolna dodusíme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 9. 10. 2015
Vepřová plec dušená v kapustě
Klasický recept na dušenou plec v kapustě, který můžu doporučit. Já jen postupuji malinko jinak co se týká zahuštění. Maso dusím do měkka, vyjmu ho, přidám kapustu kterou chvíli dusím a pak vše zahustím jíškou a nechám provařit. Nakonec přidám zpět maso. Ale je na každém, který postup si vybere. Jídlo chutnalo🙂