Vepřová plec dušená v mrkvi s bramborami ve slupce
55 min.
Ingredience
- 800gramůMrkev kořen
- 2gramyMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyMuškátový květ
- 1lžíceCukr krupice
- 600gramůVepřová plec
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na brambory
- 600gramůBrambory
- 1,2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Na jíšku
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky, syrové brambory očistíme kartáčkem, neloupeme.
- 2Maso vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Poté vmícháme plátky mrkve, muškátový květ, cukr a pod poklicí na mírném plameni dusíme za občasného míchání. Je-li třeba, podlijeme maso horkou vodou.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme maso.
- 4K masu podáváme dobře očištěné a ve slupce uvařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.