Vepřová plec dušená v mrkvi s bramborami ve slupce

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky, syrové brambory očistíme kartáčkem, neloupeme.
  • 2
    Maso vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Poté vmícháme plátky mrkve, muškátový květ, cukr a pod poklicí na mírném plameni dusíme za občasného míchání. Je-li třeba, podlijeme maso horkou vodou.
  • 3
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme maso.
  • 4
    K masu podáváme dobře očištěné a ve slupce uvařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.