Vepřová plec na kari s rajčaty
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1,5lžičkyKari koření
- 8kusůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vmícháme kari koření, přidáme 2 oloupaná, na plátky nakrájená rajčata a chvíli podusíme.
- 2Omyté maso nakrájíme na kostky a přidáme do základu. Osolíme a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
- 3K měkkému masu přidáme zbylá nakrájená rajčata a ještě chvíli vše podusíme.
- 4Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo tmavý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 17. 7. 2016
Vepřová plec na kari s rajčaty
Myslela jsem si, že kari a rajčata nebude šťastná kombinace, ale nakonec nás omáčka mile překvapila. Děkuji za tip. Určitě ještě udělám.