Vepřová plec na víně
100 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1000gramůVepřová plec
- 750mililitrůVíno červené
- 2lžíceOcet vinný červený
- 250gramůZelenina kořenová
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaCitronová kůra
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
49 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a zalijeme červeným vínem a vinným octem. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a bobkový list. Zakryjeme a necháme marinovat nejméně 8 hodin. Maso z marinády vyjmeme a zlehka osušíme. Marinádu prolisujeme a odložíme stranou.
- 2V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme po všech stranách. Vyjmeme je a na výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme ji marinádou, vložíme maso, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme asi 1 hodinu.
- 3Nakonec maso okořeníme majoránkou a ochutíme citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.