Vepřová plec s čínským zelím
45 min.
Ingredience
- 800gramůZelí čínské
- 600gramůVepřová plec
- 130mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 20gramůSolamyl
- 50mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
63 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Čínské zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a nakrájíme na kostky.
- 2Na polovině oleje smažíme maso, vmícháme sůl a pepř. Osmažené maso zakapeme sójovou omáčkou a dusíme na mírném plameni. Zvlášť na zbylém oleji smažíme zelí, přidáme ocet a cukr a dusíme, až je zelí téměř měkké.
- 3Měkké maso zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě, přidáme udušené zelí, 5 minut dusíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.