Vepřová plec s pivní omáčkou
180 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusRajčata
- 1kusPórek
- 125mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100gramůŠvestky sušené
- 100gramůPerník
- 1šálekZakysaná smetana
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, kůži mřížkovitě nakrájíme, do plece vetřeme sůl, pepř a utřený česnek.
- 2Na plech položíme omyté, rozpůlené rajče, oloupané, na kousky nakrájené cibule, kousky mrkve i pórku, na zeleninu položíme maso kůží nahoru. Vše zalijeme trochou piva a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou, před koncem pečení i studenou vodou.
- 3Upečenou plec vyjmeme, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.
- 4Vypečenou šťávu zvolna svaříme se zbylým pivem a přecedíme. Přidáme do ní vypeckované, namočené švestky, nastrouhaný perník, nakonec mouku rozmíchanou ve smetaně, chvíli povaříme.
- 5Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.