Vepřová plec s pivní omáčkou

180 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, kůži mřížkovitě nakrájíme, do plece vetřeme sůl, pepř a utřený česnek.
  • 2
    Na plech položíme omyté, rozpůlené rajče, oloupané, na kousky nakrájené cibule, kousky mrkve i pórku, na zeleninu položíme maso kůží nahoru. Vše zalijeme trochou piva a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou, před koncem pečení i studenou vodou.
  • 3
    Upečenou plec vyjmeme, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.
  • 4
    Vypečenou šťávu zvolna svaříme se zbylým pivem a přecedíme. Přidáme do ní vypeckované, namočené švestky, nastrouhaný perník, nakonec mouku rozmíchanou ve smetaně, chvíli povaříme.
  • 5
    Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.