Vepřová plec s třešňovou omáčkou
225 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová plec
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 75mililitrůOlej olivový
- 2000gramůTřešně
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
57 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Vápník
68 mg
Postup přípravy
- 1Maso dobře omyjeme, prošpikujeme rozmarýnem a dáme marinovat na 120 minut do oleje s nasekaným rozmarýnem a pepřem. Poté maso pečeme 90 minut při 225 °C. Občas přelijeme vypečenou šťávou. Jakmile pečeně zezlátne, snížíme teplotu na 200 °C.
- 2Třešně vypeckujeme a necháme 15 minut povařit, podlité 100 ml vody, šťávu osolíme a opepříme.
- 3Třešně přidáme 15 minut před koncem pečení do pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.