Vepřová plec vařená v pivě

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
72 mg
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, prolisujeje a utřeme se solí.
  • 2
    Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na větší kousky, které opepříme a osolíme.
  • 3
    Do většího hrnce nalijeme pivo, přidáme nakrájené maso, prolisovaný česnek se solí a vaříme pod pokličkou, až je maso měkké.
  • 4
    Uvařené kousky masa z hrnce vyjmeme, do šťávy vmícháme chlebovou střídku, zahustíme ji, dochutíme pepřem, solí a ještě krátce povaříme.
  • 5
    Omáčku přecedíme a poléváme jí porce masa na talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.