Vepřová plec vařená v pivě
50 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová plec
- 5decilitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2stroužkyČesnek
- 2krajíceChléb konzumní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
72 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, prolisujeje a utřeme se solí.
- 2Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na větší kousky, které opepříme a osolíme.
- 3Do většího hrnce nalijeme pivo, přidáme nakrájené maso, prolisovaný česnek se solí a vaříme pod pokličkou, až je maso měkké.
- 4Uvařené kousky masa z hrnce vyjmeme, do šťávy vmícháme chlebovou střídku, zahustíme ji, dochutíme pepřem, solí a ještě krátce povaříme.
- 5Omáčku přecedíme a poléváme jí porce masa na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.