Vepřová polévka čínská
30 min.
Ingredience
- 60gramůShiitake houby
- 125gramůVepřová kýta
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 60gramůBambusové výhonky konzervované
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 15mililitrůVíno rýžové čínské
- 15mililitrůOmáčka sojová světlá
- 25mililitrůOcet rýžový
- 20gramůSolamyl
- 80gramůCibulka jarní
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
750 mg
Postup přípravy
- 1Houby nakrájíme na menší kousky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, vepřové maso na kostičky, tofu také na kostičky, bambusové výhonky scedíme a nakrájíme na menší kousky.
- 2Do hrnce nalijeme vývar, přidáme houby, maso, tofu, bambusové výhonky a vaříme asi 5 minut. Přilijeme víno, ocet, sójovou omáčku a znovu povaříme 5 minut. Přimícháme cibulku, zahustíme solamylem, provaříme, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.